MASSZÁZS HÁZHOZ JÖN! Gyógymasszázs,Svédmasszázs,Talp masszázs.

Masszázs házhoz jön! Gyógymasszázs,Svédmasszáz,Lávaköves masszázs.Szegmentmasszázs,Kötőszöveti masszázs,Csonthártya masszázs,Talpmasszőr,Talpmasszázs,Masszázs Budapest,

Időpont foglalás : 9°°-  19°°

Tel.: +36 30 339 4876

Kötőszöveti masszázs

kotoszoveti_masszazs.jpg

A kötőszöveti masszázs kizárólag gyógymasszázs, vagyis csak betegségek kezelésére alkalmas. A masszázs nem pihentető vagy relaxáló, a páciens többnyire ülő helyzetben van, és a fogások egyes helyeken kellemetlen is lehet. A masszázst leggyakrabban csak fedetlen háton végzik, más testrész rendszerint érintetlen marad. A kötőszöveti masszázs elmélete a következő: A belső szervrendszerek betegségei során a kötőszövetekben változó feszülés jön létre. A masszázs során alkalmazott távolhatás a vegetatív idegrendszeren keresztül érvényesül. Mindezen tények után kutatók kapcsolatot találta a vegetatív idegrendszer és a kötőszövetek között. A kötőszövet mechanikai ingerlése így szegmentálisan (szelvényezetten) befolyásolja a szervek működését. A vegetatív idegrendszer tónusállapotát normalizálni lehet általa, ehhez azonban elengedhetetlen a vegetatív idegrendszer kiváló ismerete.

Kötőszövet szerepe:

A szervezet legnagyobb mennyiségű szövete. Nagy mennyiségű sejtközötti állománnyal. Feladata a többi szövetfélék összetartása, összekapcsolása, a test vázának biztosítása. Kitölti a szervek közötti teret, a szervezet belső közegét adja. Nagy mennyiségben tartalmaz vér-és nyirokereket, idegeket. A benne futó erek útján résztvesz a szervek táplálásában. Védelmet nyújt a mechanikai és kémiai ártalmak ellen. Fontos szerepet játszik a fertőzésekkel szemben, és az idegen anyagok elleni védekezésben. Ennek a rendszernek az összefoglaló neve a RES (reticulo-endoterialis-szisztema) Ez mindazon sejtek, szövetek összessége amelyek a szervezetbe jutó idegen baktériumokat bekebelezni képesek (fagocitozis). A kötőszövet biokémiai sajátossaga miatt képes a zsír, víz, só tárolására. Kóros esetben pl.: diarrhoea (hasmenés), a kötőszövet kiszárad, elveszti rugalmasságát. Más esetben túl sok vizet köt meg, így vizenyő, oedema keletkezik.

Kötőszöveti zónak elhelyezkedése:

 a szervi funkciózavar visceralis afferentacio (zsigeri, központi irányba haladó) útján a szervnek megfelelő kötőszöveti zónákban jelentkezik. A zónák jelzik a szervi érintettséget. A kötőszövet látható, tapintható elváltozásaiban. Diagnosztikai jelentőségük, hogy jelzik a betegség aktivitását.

hólyagzóna obstipatio-zóna
véna-nyirokzóna
menses-zóna
bélzóna
máj-epezóna
szívzóna
gyomor zóna
artériás lábzóna
fejzóna karzóna

Kötőszöveti masszázs hatásai:

dermographia rubra (vörös csík)

vegetatív reakció (tónuskiegyenlítés, mert az adott helyen a belső szerv működése javul, libabőr, izzadás)

humorális reakció (álmosság, vizelési inger, fáradtság a kezelést követően)

Dozírozás szempontjai:

Az első 3-4 kezelést naponta kell alkalmazni, a további fenntartó kezelést heti 3 alkalommal. Egy ciklus 13-18 kezelésből áll, majd negyedéves szünetet kell beiktatni. A távkiegyenlitő hatás, akár már az első alkalommal is jelentkezhet, de lassan fokozatosan a kezelések közben is kialakulhat, vagy előfordulhat, hogy a kezelések befejezése után jelentkezik. Ez teljesen egyéni.

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 8
Heti: 77
Havi: 334
Össz.: 128 497

Látogatottság növelés
Oldal: Kötőszöveti masszázs
MASSZÁZS HÁZHOZ JÖN! Gyógymasszázs,Svédmasszázs,Talp masszázs. - © 2008 - 2018 - masszazshazhozjon.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weboldal szerkesztő mindig ingyenes. A weboldal itt: Ingyen weboldal

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: talpmasszázs házhoz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »